Zoek
Sluit dit zoekvak.
Home » Info » Bij welke instanties kan ik terecht met vragen?

Bij welke instanties kan ik terecht met vragen?

onderzoek welke instanties bij gehoorschade en of tinnitus

Hier een overzicht van uiteenlopende instanties waar u terecht kunt met al uw vragen over gehoorschade en tinnitus.

FENAC

Federatie van Nederlandse Audiologische Centra.

In een Audiologisch Centrum (AC) werkt een team van deskundigen die zich bezig houden met onderzoek, revalidatie en begeleiding bij gehoorproblemen bij volwassenen en kinderen. Er zijn in Nederland, verspreid over het land, 25 erkende audiologische centra met in totaal zo’n 30 vestigingen (hoofdvestigingen en dependances). Meer informatie en locaties van de AC vind u hier terug, en op de FENAC website.

Website: www.fenac.nl
Email: info@fenac.nl
Telefoon: 030 – 276 99 02

TINNITUSLOKET

Een samenwerkingsverband van de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) en de Federatie van Nederlandse Audiologische Centra (FENAC).

Op 17 oktober 2005 werd het landelijk telefoonnummer 0800-TINNITUS (0800-84664887) geopend. De medewerkers van de telefoonlijn kunnen je helpen met het volgende:

– eerste informatie over tinnitus,

– in contact brengen met lotgenoten,

– hulp bij het vinden van de juiste instantie. 

De medewerkers van het loket zijn GEEN hulpverleners, maar helpen u op weg naar de juiste vervolgstap. Het loket is bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Website: www.tinnitus.nl
Telefoon: 0800 – 8466 4887

HOORMIJ NVVS

Voor iedereen van 0 tot 100+ met een gehoor- en/of evenwichtsaandoening. Voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging.

Heb je tinnitus? Wij horen jou. Wij horen wat voor impact de aandoening heeft op jou en je omgeving, hoe je ermee omgaat, waar je behoefte aan hebt, waar je tegenaan loopt, welke tips je hebt voor anderen. Hoormij∙NVVS geeft je ook handvatten om jezelf te laten horen en het beste uit jezelf te halen. Op je werk, op school, thuis, op de sportclub.

Website: www.stichtinghoormij.nl
Email: info@stichtinghoormij.nl
Telefoon: 030 -261 76 16

HOORZAKEN

Onafhankelijk blog/platform geschreven door audiologisch specialist Rene van der Wijk.

Op HOorzaken.nl kunt u terecht voor brede informatie over tal van onderwerpen op het gebied van het gehoor, de werking ervan, gehoorproblemen zoals slechthorendheid en tinnitus, hoortests, hoortoestellen, cochleair implantaten, gehoorbeschermers en andere hoorhulpmiddelen. Soms is deze informatie prima geschikt voor patiënt en cliënt, soms gaat deze een dieper op de stof in en is deze meer geschikt voor de professional.

Website: www.hoorzaken.nl
Email: rene@vanderwijk.nl

OORFONDS

Stichting Oorfonds Nederland

Het Oorfonds heeft als missie alle oorproblemen de wereld uit te helpen. We werven fondsen zodat meer wetenschappelijk ooronderzoek kan plaatsvinden. Het Oorfonds is een initiatief van mensen die zelf te maken hebben met een ooraandoening. Uit de vele gesprekken die zij met onderzoekers, KNO-artsen, patiëntenorganisaties en audiologen voerden, bleek een duidelijke noodzaak voor meer wetenschappelijk onderzoek. Omdat gerichte fondswerving voor ooronderzoek nog niet bestond, hebben zij in 2019 het Oorfonds opgericht. Het Oorfonds richt zich op de verbetering van kwaliteit van leven met een ooraandoening en waar mogelijk zelfs op genezing van ooraandoeningen

Website: www.oorfonds.nl
Email: www.oorfonds.nl/contact/

[Bron : Stephen Emmer Research]